Szolgáltatásaink

 

Fitness

A Herkules Fitness a környék legszínvonalasabb, legszínesebb, folyton bővülő és megújuló gépparkjával rendelkezik, melyet úgy válogattunk össze, hogy minden izomcsoportot többféleképpen és teljes körűen tudjanak megedzeni a hozzánk látogatók. Két szinten, 250 m2-en találhatók a különböző márkájú (Life Fitness, Technogym, Nautilus, StarTrec, Sportesse, stb) és típusú (kardio gépek, lapsúlyos és szabadsúlyos gépek, erőkeretek, súlyzók, padok, állványok) fitness berendezések, melyekkel valóban örömmé válik az edzés!

Csoportos órák

A fitness terem legfelső szintjén található a 120 négyzetméteres, klímatizált aerobic terem, ahol rengeteg féle óratípussal várjuk a mozogni, fogyni, erősödni vágyókat. Professzionális, izületkímélő sportpadló, légcserés szellőzőrendszer valamint különféle torna eszközök (súlyok, padok, szalagok, labdák) segítik, hogy Ön minél kellemesebb körülmények között mozogjon, és érje el azt a célt, amit kitűzött maga elé!

Aerobic óráink

TRX

A TRX-et az amerikai haditengerészet elitalakulata fejlesztette ki 2004-ben, azóta meghódította a világot, és a sztárok, modellek is előszeretettel használják.  A TRX sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik.  Két, mennyezetről lelógó pánt segítségével a gyakorlatokat a saját testsúlyunkkal végezzük, a dőlésszög megválasztásával magunk szabályozzuk az intenzitást. A végtelen számú gyakorlat közben a törzs (core) izmok végig dolgoznak, ezért a TRX a ma használatos edzésformák közül a leggyorsabban segít átformálni a testünket - akár gyökeresen. Rengeteg ember szenved derékfájástól, gerincbántalmaktól, ami gyakran a core izmok gyengeségéből fakad, de már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése.  A TRX hihetetlen eredményre képes, használatával akár néhány hét alatt képesek leszünk leszálkásítani a teljes testizomzatot!

Az aerobic termi TRX edzések mellett elindultak a Semi-private (kiscsoportos) TRX edzések is, ezekről a vezetékes telefonszámon kérj felvilágosítást! (26-331-816) Még több infó »

Videó az edzésről:
http://www.youtube.com/watch?v=o9zmP-MNa7k

Pilates

A Pilates intelligens torna, amely az erőnlét, hajlékonyság, állóképesség és koncentráció növelését szolgálja. Nem hirtelen változást hoz, hanem fokozatosan belülről kifelé haladva erősíti az izmokat, tetőtől talpig megmozgatja, nyújtja, kiegyenesíti és rugalmassá, feszessé teszi a testet. Az izmok és idegek összjátékát edzheti a gyakorlatok lassú és tudatos kivitelezése, javítja a testérzetet, az egyensúlyt, hatékonyabban tudjuk használni az izmainkat, a rendszeres testedzéssel esztétikusabbá vállnak a mozdulataink. Pszichésen is pozitív hatásával javul az alaphangulat, erősödik a motiváció, életöröm, fokozza a figyelmet és az összpontosítást.

Funkcionális köredzés

Agility belt, TRX, létra, sandbag, Kettlebell, agility rope (kötél), slamball, stb. Igen, igazad van, meglehetősen  furán  hangzanak ezek a nevek, akár lehetnének egy középkori kínzókamra eszközeinek a nevei is.  De nem! Ezen funkcionális eszközök használatával a köredzések során olyan változatos terhelést adunk a testnek, hogy ne legyen más választása: szálkásodni és fejlődni! Edzőink tetőtől talpig átmozgatják a test minden részét, magas pulzusszámon történik a gyakorlatok végrehajtása, ezáltal nemcsak kiváló zsírégető kardio edzés, hanem rendkívüli módon fejleszti az erőt és az állóképességet. Néhány edzés után máris látványos a fejlődés.

A maximális létszám az órán 14 fő, ezért a részvétel előzetes telefonos bejelentkezést igényel!

Videó az edzésről:
http://www.youtube.com/watch?v=f3DXNehHnxc

Zsírégető-alakformáló

Alapvetően állóképesség növelő edzés, melynek lényege, hogy rövidebb- hosszabb szabályosan ismétlődő, alacsonyabb, magasabb terhelési fázisok váltják egymást. Fantasztikus állóképesség- és általános erőszint növelő torna, amely nem hagyja figyelmen kívül a zsírégetést, az alakformálást.

Spinning - Spin racing

Teremben végzett, csoportos edzésforma férfiak és nok számára egyaránt, kifejezetten erre a célra kifejlesztett speciális kerékpárokon. A tekerés maga különbözo stílusú és tempójú zenére történik, intenzitása miatt hihetetlenül hatékony állóképességi terhelés! A tévhitek eloszlatása miatt meg kell jegyeznünk, hogy a Spinning az egyetlen mozgásforma az úszás mellett, ahol nem csak hogy óvhatjuk térdünket, de erősítjük is azokat, valamint a tanár által megkívánt intenzitással dolgozva fantasztikusan formás, kellően izmos, vékony lábakat alakíthatunk ki magunknak. A két óratípus közül biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet! Még több infó »

Magic Shape

Kb 30 perc Spinnigből és 30 perc erősítésből álló óra. Kihasználja a Spin racing minden előnyét (zsírégetés, farizom és combizom formálása, vitálkapacitás növekedés, stb), amit az óra második felében megfejel még különféle eszközökkel (step pad, gumikötél, súlyzók, stb) történő erősítéssel. Ha rendszeresen jársz az órára, valóság lesz az álom alak!

Spinsanity

Az óratípus 30 perc Insanityből és 30 perc Spin racingből áll. Az insanity szó magyarul őrületet jelent, nem véletlenül: egy igazán pörgős mozgásforma, ahol csak saját testsúlyos feladatok vannak, a pulzusszámot mindvégig magasan tartja az edző, ezáltal egy nem könnyű, ám annál hatásosabb, igazi őrült hangulatú edzést kapunk. Ezt a mozgásformát kombináltuk a Spin racinggel, ezért az órákon való részvétel óriási teljesítmény-növekedést eredményez, nem marad el a testzsír százalék csökkenése sem. Az eredmény? Atletikus, szálkás testalkat, akár rövid időn belül!

 

Szolárium

Állandó csőcserével, kiemelkedő barnító hatással.

Kollagén hatású, bőrkímélő, mélybarnító, természetes barnaságot adó, csúcsminőségű Ergoline szolárium. Bővebben a szoláriumról >

Szauna

Finn szauna

A szervezetnek a melegre adott válasza a fokozott verejtékezés. A verejtékkel a bőrünkön át távoznak a szervezetünkből a lerakódott salak és méreganyagok. A mesterséges Iáz nyomán javul a test vérellátása, felgyorsulnak a különböző anyagcserefolyamatok. A szauna klímája elősegíti a sejtmegújulást, növeli a szervezet ellenálló képességét a különböző fertőzésekkel szemben. Erősíti a szívet, és javítja a vérkeringést. A melegtől még a legvékonyabb hajszálerek is kitágulnak, több vér és oxigén jut el a sejtekhez. A szaunázás ezenkívül erősíti az immunrendszert, a rendszeresen szaunázók körében ritkábbak a felsőlégúti fertőzések. A meleg hatására látványosan megújul a bőr is, ráadásul a kitágult pórusokon keresztül a különböző arcápoló krémek is nagyobb hatásfokkal szívódnak fel. Az eredmény rugalmas és bársonyos bőr.

Hogyan szaunázzunk?

Az egyik legfontosabb szabály, hogy fokozatosan szoktassuk magunkat a szaunázáshoz. Még ha lehetőségünk van is mindennap szaunázni, kezdőként heti egy alkalomnál gyakrabban ne terheljük vele szervezetünket. A másik fontos szabály, hogy szánjunk rá elegendő időt. A szaunázás és az azt követő relaxációs periódus együtt optimális esetben 70-90 percet vesz igénybe. Szaunázás előtt mindig zuhanyozzunk le! Ezzel eltávolítjuk a bőrünkről az esetleges szennyeződéseket, az izzadság és dezodoráló készítmények nyomait. Miután szárazra (!) törülköztünk, irány a szauna. Figyeljünk azonban oda arra is, hogy higiéniai okokból minden esetben tegyünk magunk alá egy törülközőt.

A szauna ideális hőmérséklete a 80-85 fok. Egy-egy menetet általában 10-15 percesre tervezzünk, s ezt ismételjük meg háromszor. Előfordulhat, hogy a levegőt túl száraznak érezzük, ilyenkor löttyintsünk egy kis vizet a forró kövekre. A melegedési szakasz után jöhet a hutés: a szaunakabinból távozva álljunk a hideg zuhany alá, vagy merítkezzünk meg egy hideg medencében. Először talán kicsit furcsa érzés lesz, de így a leghatásosabb. (A finnek a hóban hemperegnek.) Aki nem bírja a hirtelen hidegsokkot ahogy például a gyerekek sem , az langyos zuhannyal kezdjen, és fokozatosan hutse a testére ömlő vizet. Megtörülközés és rövid pihenő után jöhet a következő menet.
Szaunázás után tusoljunk le, törülközzünk szárazra, esetleg kenjük be magunkat valamilyen testápolóval, és adjunk magunknak negyedóraóra pihenőt. Ne feledjük: inni csak a szaunázás után javasolt akkor viszont különösen, hiszen akár kétliternyi folyadék is távozhatott a szervezetünkből, amit pótolni kell. (Hangsúlyozzuk: víz távozik, tehát a szauna nem fogyaszt! Csupán ezzel nem szabadulhatunk meg súlyfeleslegünktől.)