TRX Body

TRX Body

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki. A TRX sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik.  Két, mennyezetről lelógó pánt (TRX) segítségével a gyakorlatokat a saját testsúlyunkkal végezzük, a dőlésszög megválasztásával magunk szabályozzuk az intenzitást. Férfiaknak és nőknek kortól függetlenül ajánljuk, ha fogyni, erősödni szeretnének, vagy fejleszteni akarják az állóképességüket. Növeli az erőt és az egyensúlyérzéket, javítja a koordinációt és erősíti az úgynevezett “core” izmokat (azoknak az izomcsoportoknak az összessége, amelyek stabilizálják és kontrollálják a has, és medencetájéki mozgásokat).

Hogy miért TRX Body? Mert mi hiszünk a súlyzós edzés hatékonyságában és alakformáló képességében, és úgy gondoljuk, hogy a  TRX előnyeit kihasználva, a kettőt összeházasítva egy olyan edzésformát kapunk, ami valóban tökéletes terhelést ad az emberi izomzatnak! A Body kifejezést a body-buildingből azaz a testépítésből vettük, ezzel szeretnénk mutatni, hogy itt másról van szó, mint egy „egyszerű” TRX óráról. Alapelvünk nem változik: teljes testedzést kínálunk, a 60 perc alatt edzőink ügyelnek arra, hogy tetőtől talpig megdolgozzák a vendégeink izomzatát. Ehhez a legkülönfélébb eszközöket veszik igénybe: Kettlebell, step pad, Hot Iron szett, gumikötél, stb.

És ami igazán különlegessé teszi az órát: minden héten más-más izom lesz fókuszban. Hogy ez mit jelent? Ha például a váll kerül terítékre, akkor 3-4-5 (edző dönti el) különféle vállerősítő gyakorlat lesz az edzésen, természetesen a többi izom átmozgatásán és erősítésén kívül. Ha a következő héten mondjuk a farizom kerül sorra, akkor arra fognak edzőink fókuszálni különféle gyakorlatokkal, aminek garantált izomláz lesz az eredménye.

TRX Body! Ezt muszáj kipróbálnod!

 

Kérünk, hogy az edzésre hozz magaddal törölközőt és olyan sportcipőt, amit CSAK bent használsz!
Köszönjük.

Videó egy edzésről:

TRX-ről bővebben

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki 7 évvel ezelőtt. Azóta meghódította a világot és a sztárok, modellek is előszeretettel használják. A TRX sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik. Általában a legegyszerűbb dolgok a legjobbak – mondják ezt sokan a TRX-et kipróbálva.A TRX-szel végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg tudjuk vele mozgatni. Erőt, állóképességet, koordinációt és a core (törzs) izmok stabilitását fejleszti. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is.

A TRX-szel erő-állóképességet fejlesztünk, az edzések alapvetően erőfejlesztő jellegűek, de mivel a testünket folyamatosan mozgatjuk közben (szemben az ülve végzett gépes edzéssel), ezért az állóképességünk is fejlődik. Ez azért fontos, mert van élet a zsírégető zónán kívül is, sőt… Ma már nyilvánvaló, hogy az ellenállásos edzés sokkal hatékonyabb alakformáló, mint a alacsony intenzitású cardio edzés. Ellenállás lehet a saját súlyunk (guggolás, fekvőtámasz, kitörés akár TRX-szel) vagy kézisúlyzó, gumikötél, rúd. Nagyon fontos, hogy aki fogyni akar, az sem mondhat le az izomépítésről (és itt legkevésbé sem a testépítő edzésekre és izomzatra kell gondolni). Egy TRX-es edzés sokkal intenzívebb, mint egy cardio edzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt és az anyagcserét is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációra (a szervezetünk visszaállása az egyensúlyi állapotba) legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben. Egy zsírégető cardio edzés utóégető hatása ehhez képest minimális.

A TRX-et mindenki a saját fittségi szintjének megfelelően tudja használni, az intenzitást testünk dőlésszögének megválasztásával tudjuk szabályozni, így lehetséges, hogy egy átlagember, egy élsportoló vagy katona edzésére is ugyanúgy alkalmas. Nagyon fontos még, hogy atletikus, funkcionális izomzat építhető vele és edzés közben végig dolgoznak a törzsizmok. A core izmok kiemelt figyelmet érdemelnek, mivel ez az izomcsoport testünk erőközpontja, minden mozgás kiinduló pontja és törzsünk stabilitását biztosítja. Rengeteg ember szenved derékfájástól, gerincbántalmaktól, ami gyakran a core izmok gyengeségéből fakad. De már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése.

A TRX-es edzés közben végig stabilizálni kell az ágyéki gerincszakaszt, mivel a gravitáció ellen dolgozunk és itt a legnagyobb az erőhatás. A TRX számos instabil (egylábas, egykezes) helyzetet is használ, miközben komoly törzsstabilizációra van szükség és fejlődik a koordináció is. Ettől válik egy edzés funkcionálissá, többsíkú mozgásokat végzünk,  dolgoznak a stabilizáló izmok és fejlesztjük az egyensúlyérzéket is.

Mielőtt edzésmódszert választunk érdemes a preventív szempontokat is figyelembe venni ill. hogy melyik edzésből tudok a legtöbbet profitálni a  mindennapi életben. A TRX ilyen szempontból a legjobb választás, nem is beszélve arról, hogy megfelelő táplálkozással korábban nem tapasztalt erőnlétbe és formába kerülhetünk vele. Ez az oka, hogy Jennifer Lopez, Mary J. Blidge vagy itthon Vajda Attila és a vízilabda válogatott mellett Szabó Győző és Kamarás Iván is a TRX-et választotta.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Következő órák

Nincsenek órák mostanában