Suli jóga

Suli jóga

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az órák felépítése nagyon hasonló az ovishoz, de már kevesebb meseelemet alkalmazunk, helyette mindig van valamilyen pozitív, megerősítő üzenete az órának, sok humorral átszőve. Mozgáselemeket tekintve annyiban különbözik e két korcsoport órája, hogy mivel az iskolások fizikailag jobban terhelhetőek, nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlatok pontos kivitelezése. Nagyon fontos a gerincprevenció a sok ülés, helytelen testtartás és a növekedésükben történő hirtelen ugrás miatt.

A gyermekjóga előnyei:

–          fejleszti a finommotoros mozgásokat, a nagymozgásokat
–          fejleszti az általános erőnlétet, az immunrendszert
–          fejleszti az érzékszerveket
–          elősegíti a társas kapcsolatok fejlődését, kreativitásra tanít
–          növeli az öntudatot és önbizalmat
–          önmagunkkal és másokkal szemben is türelemre tanít
–          fejleszti a koncentrációt, megtanít fókuszálni, a jelenben lenni
–          hozzájárul az egészséges test- és énkép kialakulásához

Az óra keretében a gyerekek barátságos, támogató, segítő, pozitív és kreatív környezetben töltenek el hasznos időt. A gyakorlás folyamán az egyes testgyakorlatok, ászanák folyamatos, viszonylag gyors ütemben követik egymást, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését és figyelmét. Miden ászana és magyarázat a gyerekek életkori sajátosságaihoz van igazítva, egy gyermek a pózban valóban erős, mint egy hős, egyenes háttal dolgozik, mint a lefelé néző kutya, sziszeg, mint egy kobra, éles szemű, mint a sas, vagy stabil, mint egy gyökeret eresztett fa.

A testtartásbeli problémák, mint a lúdtalp, befelé forduló térdek, gerincmenti izmok gyengesége, előre eső váll, de az olyan problémák is, mint a rossz alvás, gyakori fejfájás, szorongás, önbizalomhiány, az iskolai versenyhelyzet miatti nyomás nagyszerűen kezelhető jógával. Egy gyermekjóga órán nincs verseny, együttműködve és önmagunkat fejlesztve dolgozunk.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.