Ovi jóga

Ovi jóga

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A foglalkozások középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetünk az óra mesekeretére. A külső szemlélő egy drámajátékot figyelhet meg jelmezek nélkül, tudatos mozgáselemekkel és azok fejlesztésével, teljes átéléssel kivitelezve.  Mozgás, játék, mesélés alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül.

Minden óra felépítése megszokott rendhez igazodik – elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, lazító és nyújtó gyakorlatok, állatutánzó nagymozgások, végtagszétválasztó és keresztező gyakorlatok, gurulások, forgások, ugrások, relaxáció, légzőgyakorlatok, koncentrációfejlesztő  gyakorlatok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, befejezés, elköszönés – mindez egy történetre felfűzve. Az óra folyamán az oktató a gyerekekkel versel, dalol, mondókázik, közben a helyes mozgást mutatja és irányítja.

A gyermekjóga előnyei:

–          fejleszti a finommotoros mozgásokat, a nagymozgásokat
–          fejleszti az általános erőnlétet, az immunrendszert
–          fejleszti az érzékszerveket
–          elősegíti a társas kapcsolatok fejlődését, kreativitásra tanít
–          növeli az öntudatot és önbizalmat
–          önmagunkkal és másokkal szemben is türelemre tanít
–          fejleszti a koncentrációt, megtanít fókuszálni, a jelenben lenni
–          hozzájárul az egészséges test- és énkép kialakulásához

Az óra keretében a gyerekek barátságos, támogató, segítő, pozitív és kreatív környezetben töltenek el hasznos időt. A gyakorlás folyamán az egyes testgyakorlatok, ászanák folyamatos, viszonylag gyors ütemben követik egymást, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését és figyelmét. Miden ászana és magyarázat a gyerekek életkori sajátosságaihoz van igazítva, egy gyermek a pózban valóban erős, mint egy hős, egyenes háttal dolgozik, mint a lefelé néző kutya, sziszeg, mint egy kobra, éles szemű, mint a sas, vagy stabil, mint egy gyökeret eresztett fa.

A testtartásbeli problémák, mint a lúdtalp, befelé forduló térdek, gerincmenti izmok gyengesége, előre eső váll, de az olyan problémák is, mint a rossz alvás, gyakori fejfájás, szorongás, önbizalomhiány, az iskolai versenyhelyzet miatti nyomás nagyszerűen kezelhető jógával. Egy gyermekjóga órán nincs verseny, együttműködve és önmagunkat fejlesztve dolgozunk.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.